Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Magyar Gáz Tranzit ZRt.

Nyomtatás
Skip Navigation LinksGáz TranzitFőoldalBal menüCégismertetőStratégiai partnereink

Skip Navigation LinksStratégiai partnereink

eustream, a. s.

A Magyar Gáz Tranzit ZRt. a magyar-szlovák összekötő gázvezeték beruházást szlovák partnerével, az eustream, a. s. -sel valósítja meg. Szlovák partnerünk felelős a mintegy 20 km hosszú szlovákiai szakasz megvalósításáért, mely a balassagyarmat mellett lévő határponttól a szlovákiai Veľké Zlievce-ig (Felsőzellő) tart.

Az eustream szállításirendszer-üzemeltető és földgázszállító több mint 90 milliárd mᵌ/év szállítóirendszer kapacitással rendelkezik összesen 2.270 km hosszúságban. Az Társaság átlátható és diszkriminációmentes hozzáférést biztosít a szlovák átviteli hálózathoz szolgáltatások széles skáláját nyújtva a gázszállítás területén.  Főbb partnerei nemzetközi energiaipari vállalatok.

 

Földgázszállító Zrt.

A Magyar Gáz Tranzit ZRt. igyekszik a magyar-szlovák összekötő gázvezeték beruházást a Földgázszállító Zrt.-vel (FGSZ) szoros együttműködésben és partnerségben megvalósítani és biztosítani, hogy az új, stratégiai fontosságú gázvezeték megfelelően illeszkedjen a hazai vezetékrendszerbe.

A siófoki székhelyű FGSZ tulajdonolja és üzemelteti a Magyarország területét behálózó nagynyomású földgázszállító vezetékrendszert, valamint összehangolja a teljes földgázrendszer működését. Emellett földgáz tranzit tevékenységet is folytat Szerbia és Bosznia-Hercegovina részére, valamint átszállítást Románia és Horvátország irányába.

 

 

Aktuális