Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Feljebb
Bejelentkezés
HU | EN

Magyar Gáz Tranzit ZRt.

Nyomtatás
Skip Navigation LinksGáz TranzitFőoldalBal menüCégismertető10 éves fejlesztési terv (TYNDP, PCI)

Skip Navigation Links10 éves fejlesztési terv (TYNDP, PCI)

Az Európai Bizottság a Közérdekű kiemelt beruházások közé emelte határozatában - Project for Common Interest (PCI) - az alábbi fejlesztéseket:
  
6.2.13. sz. projekt
Szlovák-magyar határkeresztező vezeték kapacitásbővítése
Projekt leírás: Kiadási (Exit) szállítási kapacitás növelése 102 GWh/nap mértékben HU>SK irányban és belépési (Entry) szállítási kapacitás növelés 26 GWh/nap mértékben SK>HU irányban a Balassagyarmat-Velke Zlievce határkeresztező ponton új kompresszorok üzembe helyezésével a Szada Kompresszor állomáson.
A szlovák-magyar határkeresztező gázvezeték fizikai szállítási irányváltás időszükségletenének néhány órára történő redukálása lehetővé teszi, hogy mindkét szállítási irányban nem megszakítható kapacitásokat lehessen lekötésre felajánlani.
A beruházás megvalósításával az elérhető szállítási kapacitás mindkét szállítási irányban azonos, 153GWh/nap lenne.
Előnyök: csökkenti a torlódás (kapacitás szűkület) valószínűségét, diverzifikált szállítási útvonal, diverzifikált gázforrások.
 
 
6.2.14. sz. projekt
Vecsés-Városföld tranzitvezeték megépítése
Projekt leírás: A projekt célja a Balassagyarmat-Vecsés tranzitvezeték Városföldig történő meghosszabbítása az É-D-i gázfolyosó fejlesztése érdekében. Ezáltal összekötésre kerülnek a 75 bar-os tranzit rendszerek.
A Városföld csomópont és mérőállomás  meglévő tranzit-, tároló- és stratégiai rendszerekkel történő kétirányú összekapcsolódást tesz lehetővé.
Előnyök: diverzifikált gázbeszerzés által az ellátásbiztonság növelése. 
 
 
Projekt promoter kontakt: Magyar Gáz Tranzit ZRt. www.gaztranzit.hu
Posta cím: Magyar Gáz Tranzit ZRt. 1031 Budapest, Záhony utca 7.
 
 

Aktuális